♥ En Annan Del Av Verkligheten ♥

Alla inlägg den 19 juni 2012

Av Isabella Gonzalez - 19 juni 2012 21:09

Hm, har läst olika trådar på familjeliv nu från 13-15 åringar som undrar hur dom kan bli gravida, hur får man sin pojkvän att ändra sig för att han inte vill ha barn osv!

Vad är det med alla j*vla tonåringar? "Jamen dom på unga mödrar klarar ju det!"...."Jamen jag läste den och den bloggen och dom klarar ju det!" - För det första så är det mer än hälften av dom i Unga Mödrar, Teen Mom, 16 And Pregnant som förlorar sina barn till socialen eller försummar barnen sjukt mycket! Dom får det inte att gå ihop varje månad, lämnar ansvaret på sina föräldrar och så vidare. Vad är det dom har klarat av?

Och detta med bloggandet. I sin blogg skriver man en del saker, men man lägger inte upp sitt liv i detaljer. Vad vet vi om den där mamman har det så enkelt som det ser ut? Hon kanske väljer att enbart skriva om mys stundera framför tvn med sin son eller dotter, eller dom fina promenaderna i vagnen eller hur det gick att lämna barnet på dagis. Men mer än vad det står i bloggarna vet vi faktiskt inte. Och när vi kollar på alla dessa program om unga mammor, så ser vi även där bara en liten,liten,liten del av deras liv.


Det har blivit ett mode att vara ung förälder. Varför? Dom flesta verkar tro att det är en docka vi talar om, det är ju sååååå gulligt med bebisar! Och då kan dom skylta med vagnen på stan och visa upp sitt sötaaaa lilla gossetroll!

Men dessa ungar glömmer bort resten. Detta är vad dom ser, men missade trotsåldern och så mycket mer.

Jag undrar hur dom flesta unga mammor är när deras barn är äldre. Är det lika roligt och gulligt då? Nej det tvivlar jag starkt på.

Den dagen du kan gå åt sidan och sätta någon annan än dig själv i centrum är du mogen nog att bli mamma. Den dagen du förstår vad det innebär - att man måste ha en fungerande ekonomi, eget boende och en allmänt trygg och stabil miljö till ditt barn, då är du mogen nog att bli mamma. När du vet att det inte varje dag kommer att bli en dans på rosor, men att du är beredd att ta dom värsta dagarna med ditt barn, och offra allt för den. Då kan man börja tala om att skaffa barn!

Där var en tjej på femton år som sa i stil med "Asså mamma och pappa behöver ju inte betala mer än för mig, jag har ju mitt barnbidrag". Jo för 1050 kr kan du ju köpa dina saker, blöjor, välling, kläder och allt vad barn nu behöver. Eller inte.

Sådana kommentarer är brist på mognad, och ett gott tecken på att man inte är redo.

Men det är så fruktansvärt skrämmande hur vissa tonåringar tänker.


Gör ditt barn en tjänst och fixa utbildning och ett stabilt liv innan ni sätter den/dom till världen! Då är du en bra förälder!

Ovido - Quiz & Flashcards